Šamaninio būgno gamybos kūrybinės dirbtuvės

Būgnai yra seniausias žmogui žinomas muzikos instrumentas (be žmogaus balso) ir yra naudojamas kaip pagrindinis Šamano įrankis nuo senų senovės. Šio būgno gamybos dirbtuvėse gausite pirmines gyvūno odos apdirbimo ir medinio rėmo bei mušamosios lazdelės gaminimo žinias ir įgūdžius. Susikursite savo būgną pagal savo poreikius ir nuojautą, su mūsų pagalba ir patarimais, o svarbiausia, kad šį galingą būgną jo gimimo metu įkrausite savo virpesiais.

Visas medžiagas suteikia Motiejus, kuris pats jas atsakingai atsirinko ir apdirbo.
Pasibaigus kūrybinėms dirbtuvėms turėsite savo Šamanišką būgną ir mušamąją lazdelę.

Galite pasirinkti vieną ir kelių būgno dydžių: mažas (30 cm.) ar vidutinis (40 cm).
Jei susitarsite iš anksto, galite tiksliai susiderinti gyvūno odos ir medienos bruožus.

Mažų ir vidutinių būgnų kaina – 120,00 EUR.

SHAKMANAS

Kiekvienas iš mūsų turime savą Sielos dainą ir Sielos ritmą. Kai mes įsiliejame į šią dainą, tai susitinkame su gamtos ir visos kūrinijos išmintimi, kurią mūsų visų protėviai artimai ir atidžiai puoselėjo. Balsas ir būgnas yra seniausi žmonijos muzikos instrumentai, jų garsai yra stipriai įsišakniję į žmogaus sąmonę.

Mūsų svajonė ir misija – tiems, kas jaučia pašaukimą, suteikti galimybę drąsiai atrasti šias senovines muzikos praktikas. Būgnas yra įrankis. Balsas yra indas. Su tinkamais ketinimais tai tampa stipria medicina.

„Shakmanas” gimė iš šeimos pasiryžimo ir drąsos. Vyras su žmona nusprendė skirti savo gyvenimą tradiciniams amatams, perkusijai, ritmui ir garso gydymui.

Motiejus

Motiejus muzikos kūrimo ir atlikimo įgūdžius išsiugdė muzikos konservatorijoje, o tradicinių instrumentų, taip pat ir būgnų, gamybos subtilybių išmoko amatininkų gildijje „Krikragaa”.

Kūrėjas mėgsta rekreacinę muziką, tačiau pastaraisiasi metais susidomėjo Garsu kaip Gydymo būdu. Jis tvirtai tiki gydomosiomis garso galimybėmis, todėl domisi šamaninių būgnų gamyba bei didgeridoo pūtimo, gerklinio dainavimo ir kitomis technikomis.

Motiejaus manymu, šamaninio būgno mušimas ir dainavimas sau yra labai stipri įsižeminimo praktika, o taip pat ir efektyvus būdas pasiekti aukštesnes sąmonės būsenas, išsigydyti traumas ir panaikinti kūno, proto blokus… ir kiekvienas tai moka!


Moss

Prieš 10 metų Moss nusipirko pirmąjį savo muzikos instrumentą, ir tai buvo būgnas. Pradėjusi juo groti ir dainuoti pajuto stiprų ryšį su instrumentu ir pati to nežinodama naudojo jį – kaip jau naudoja kiti žmonės tūkstančius metų – kaip gydymo įrankį. Ji tiki, kad garsas gali efektyviai gydyti, ypač būgno ir balso garsai, svarbiausia yra tinkamas ketinimas.

Moss yra dailininkė ir masažininkė bei kūrybinių dirbtuvių projekto „Shakmanas” bendraautorė.

facebook.com/shakmanasdrums